//Google Analytics //Inspectlet !-- Begin Inspectlet Embed Code -->

Kulinarični večer z Igorjem Jagodic, Chefom leta 2019 po izboru Gault & Millau

Kulinarični večer z vinskim dvobojem, v katerem bo teklo vino in ne kri

V Gočovskem dvorcu pripravljamo večer posebnih kulinaričnih doživetij, z vrhunskim Chefom Igorjem Jagodicem, ki jedi ustvarja z osredotočanjem na lokalno, sveže, sodobno in dobro. Tako bodo tokrat na večerji s šestimi hodi lokalne sestavine postrežene po izboru kuharskega mojstra Jagodica in bodo napovedovale trend letošnje ponudbe degustacijskih menijev v Gočovskem dvorcu.

Ob izbrani hrani pa se bodo pomerila vina dveh trenutno največjih vinskih kleti:

“Puklavec Family Wines” VS “Vinakoper”

Overview Decanter 2018 1   VK NIKA

Vina kleti Puklavec Family Wines so prejela že številne nagrade. Njihovo splošno pravilo pa se glasi: “Dober si toliko, kolikor je bilo dobro tvoje zadnje vino. Najbolje je, da se na njem ne nabira prah, ampak, da se v njem uživa, še preden prejme nagrado”. (vir: spletna stran)

Iz vinske kleti Vinakoper pa sporočajo, da številna domača in mednarodna priznanja, ki jih je njihova klet pridobila v zadnjih letih, dokazujejo, da je bila izbrana prava pot. Po 70 letih negovanja in vzdrževanja tradicije je vinska klet Vinakoper sinonim zgodbe o kakovosti in uspehu. Naziv vinarja z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno v Sloveniji ter najmočnejšega pridelovalca rdečih vin, so pridobili zahvaljujoč vsem vpletenim. Istra ima svoj šarm, svoja čustva in številne lepote, ki so izražene v vinih Vinakoper. (vir: spletna stran)

Nekaj besed o Igorju Jagodic: Chef Igor Jagodic je od decembra 2012 vodja kuhinje v restavraciji Strelec na ljubljanskem gradu. Poznan je po svojih do potankosti izpopolnjenih krožnikih, na katerih se preliva čim več različnih tekstur. Svoje znanje je izpopolnjeval pri slovitem Reneju Redzepiju iz restavracije Noma na Danskem, ki je bila dvakrat proglašena za najboljšo na svetu, in v Nemčiji v restavraciji Lerbach. Od leta 2006 do 2010 je bil član slovenske nacionalne kuharske reprezentance, kjer je med drugim dosegel dve srebrni medalji na kuharski olimpijadi v Erfurtu.

 a4 web

Pričetek kulinaričnega večera bo v soboto 23. februar ob 18:00. uri
 
 
Pozdrav iz kuhinje
***

Hladna predjed:

Goveji ,,tataki,, (govedina file ali hrbet samo opečen innato mariniran v dresingu)
Topinambur (ocvrt, vložen, surov), lešnikova majoneza, lešniki, šalotka v vinskem kisu

***

Topla predjed:

Dimljena bohinjska postrv, pena dimljene postrvi, zeliščno olje, telečji jezik, hruška, siljen radič

***

Glavna jed:

Divji prašič, pečen pastinak, dimljen pire pastinaka, gosja jetra, omaka ribeza in slanine, rezina slanine (lardo), vložen ribez, olje smrekovih vej

***

Sladica:

Biskvit in sladoled pečene banane, ganache pasijonke, jogurta in bele čokolade, kava, omaka pasijonke, manga in banana

 

Cena 5 hodnega menija z dvojno vinsko spremljavo je 30 € / osebo. 

Rezervacije sprejemamo na:

031 324 320
031 612 894
040 304 387

ali

Rezervirajte on-line

a1 web