//Google Analytics //Inspectlet !-- Begin Inspectlet Embed Code -->

Samostanska klet sv. Trojica v Slovenskih Goricah

V letu 2011 smo po dogovoru z občino Sv. Trojica v Slovenskih Goricah pričeli s trženjem večnamenskega protokolarnega in razstavnega prostora z vinsko zbirko domačega vinogradniškega društva v samostanski kleti. V kleti je prostora za 80 oseb in je primerna za izvedbo:

- protokolarnih dogodkov

- porok

- abrahamov in drugih osebnih praznikov

- koncertov

- degustacij

- romarskih pogostitev

Za informacije pokličite na:

051 370 676

02 / 720 10 53

ali pišite na:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Zgodovina kleti...

Trojiški samostanski kompleks je nastal v letih med 1665 in 1692. Na upodobitvi iz leta ok. 1731 že ima podobo dvonadstropnega poslopja z južnim in še ohranjenim podkletenim vzhodnim traktom, ki pa se takrat stare cerkve še ni dotikal. Do stika z novo cerkvijo je prišlo šele po njeni zgraditvi leta 1740, ko so vzpostavili okenske osi in samostanskemu kompleksu dali enotno pročelje. Južni trakt v sedanji podobi pa je iz začetka druge polovice 19. stoletja.

V frančiškanskem samostanu bodo v kleti, ki ima več etaž, uredili večnamenski protokolarni in razstavni prostor ter vinsko zbirko domačega vinogradniškega društva. Za projekt naj bi porabili okrog 122 tisoč evrov evropskih sredstev in 14 tisoč evrov državnega razvojnega denarja. Dodatno bodo celostno turistično-informacijsko podobo občine izboljšali tudi z denarjem iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, iz programa Leader.